ظرف هایی که در آن غذا میخورید به اندازه خود وعده غذایی ها مهم می باشند. به احتمال زیاد شما درمهمانی ها و هم هنگام خرید با انواع مختلف بشقاب ها روبه رو شده اید و شاید پیش خود بگویید که این بشقاب ها برای چه هدفی تولید شده اند. بایستی به شما بگوییم که بشقاب ها با هدف های ویژه ای متناسب می باشند به عنوان مثال اغلب بشقاب های بزرگ برای پیش غذا مناسب نمی باشند و در فضای بزرگ باقی مانده گم خواهد شد.
قطر این مدل از بشقابها از 18 cm شروع می شود بنابرنوع سرویس امکان بیشتر شدن نیز وجود داردو اصولا این مدل از بشقاب ها شامل لبه هایی نسبتا برجسته می باشند و گودیشان نسبتا مقداری بیشتر از سایر بشقابها می باشد. علاوه بر خورشت میتوانید سایر خوراکی ها نیز مانند شیرینی ، تکه میوه های کوچک و.. را نیز در این ظرف ها قرار بدهید
پیش دستی
اصولا این مدل از بشقاب ها کوچک تر از سایر ظروف می باشند و شامل قطری بین 12 الی 18 cm می باشد و اصولا برای سرو وعده های غیر رسمی ، کره و پنیر و.. مورد استفاده قرار می گیرد
سالادخوری
ظرف هایی که اصولا گرد هستند و شامل قطری بین 18 الی 22cm می باشند و از پیش دستی کمی بزرگتر هستند و حجم بسیاری سالاد و تکه های گیاه را درون خود جای می دهد.
پلوخوری
این مدل از بشقاب ها شامل قطری بین 25 الی 30 cm می باشند و یکی از پرکاربرد ترین مدل ها بین سایر ظروف هستند و جهت سرو غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرند
سوپ خوری
کاسه هایی کم عمق با قطر 23 الی 25 cm و حاشیه ای بین 2 الی 3 cm .این مدل از کاسه ها بیشتر مهمانی های رسمی مورد استفاه قرار می گیرند. همچنین میتوانید برای مصارف روزانه نیز از آن استفاده کنید